Työsuhde­pyörällä helpotusta ilmasto­ahdistukseen

Mikko AmpujaMikko Ampuja
Mikko Ampuja
30.3.2021

Vapaus tuo markkinoille vastuullisimman työsuhdepyöräpalvelun yhteistyössä Compensaten kanssa.

Työsuhdepyörä kiinnostaa joka toista työikäistä

Työsuhdepyörästä on tulossa vuoden 2021 alusta 1200€ asti veroton työsuhde-etu. Työsuhdepyörä on herättänyt valtavan kiinnostuksen ja yli puolet (54%) työikäisistä on edusta kiinnostunut. Tämä tarkoittaa käytännössä jopa  1,3 miljoonaa suomalaista!


“Työsuhdepyörä on selvästi etu, joka kiinnostaa todella laajasti. Se on varsin näppärä ja kustannustehokas tapa hankkia esimerkiksi sähköpyörä. Ja tutkimuksien mukaan sähköpyörät korvaavat usein juuri henkilöautoilla tehtyjä työmatkoja, joten etu on hyväksi myös omalle ja ympäristön hyvinvoinnille.”, sanoo Vapauden perustaja ja toimitusjohtaja, Mikko Ampuja.


Jokaisen pyörän valmistuksen ja käytön päästöt ylikompensoidaan

Pyöräily on tunnetusti varsin ekologinen tapa liikkua. Miksi ihmeessä siis Vapaus ja Compensate haluavat kompensoida pyöräilyn päästöjä?


“Kyse on erityisesti yrityksen arvomaailmasta. Olemme olleet hiilinegatiivinen toimija jo yrityksen perustamisesta lähtien, joten aiomme jatkaa samalla linjalla. Toisekseen, haluamme tehdä myös pienet asiat näkyviksi ja toisaalta helpoiksi korjata. Ajatuksena on tehdä pyöräilystä tuplasti parempi tapa liikkua. Compensaten avulla päästökompensaatiosta tulee helppo osa pyöräilijän arkea.”, avaa Mikko Ampuja yhteistyön tarkoitusta.

Compensaten avulla Vapaus kompensoi jokaisen pyörän valmistuksesta ja käytöstä aiheutuvat päästöt. Sähköpyörien kompensoinnissa huomioidaan itse pyörän valmistus, akun valmistus sekä sähkön käyttö. Lisäksi Vapaus kompensoi myös omat toimitilansa. Compensaten sisäänrakennettu ylikompensointi varmistaa positiivisen ilmastovaikutuksen ja taklaa mahdollisia epävarmuuksia.


“Ilmaston pelastamiseksi meidän on myös poistettava hiilidioksidia ilmakehästä, ja tulevaisuudessa tämän täytyy olla automaattinen osa jokapäiväistä elämää. Yhteistyömme Vapauden kanssa on hyvä esimerkki tällaisesta kestävästä arjen ratkaisusta”, sanoo Compensaten toimitusjohtaja Elina Kajosaari.


Tavoitteena 10 miljoonaa poljettua kilometriä

Vapauden tavoittena on, että seuraavan kahden vuoden aikana työsuhdepyörillä poljetaan 10 miljoonaa kilometriä. Tähän vaaditaan 10 000 työsuhdepyöräilijää, jotka kukin polkevat keskimäärin 1000km.


“Sähköpyörä on erinomainen kulkuväline työmatkoille, joiden pituus on alle 10 kilometriä. Pyörä avustaa polkemista 25km/h nopeuteen asti, jolloin 10 kilometrin matka taittuu alle puolessa tunnissa.”, kertoo Mikko Ampuja


UKK Instituutin suositusten mukaan ihmiset tarvitsevat noin 2,5 tuntia arkiliikuntaa viikossa. Työmatkapyöräilyllä tämä tavoite tulee täyteen jo kolmessa päivässä.  Muiksi työmatkapyöräilyn hyödyiksi UKK Instituutti listaa mm. painonhallinnan, mielenvirkeyden, sairaspoissaolojen vähenemisen sekä säästöt polttoainekustannuksissa.

Vapaudesta yrityksenä

Vapauden liiketoiminnan perusta ovat kestävän liikkumisen palvelut. Olemme asiakkaidemme aito kumppani, joka osaamisellaan auttaa luomaan parempaa työyhteisökokemusta, säästämään liikkumisen kustannuksissa sekä liikkumaan kestävällä tavalla. Luomme lähipäästöttömiä ja kokonaispäästöt ylikompensoituja, eli hiilinegatiivisia ratkaisuja. Näin autamme asiakkaitamme kohti hiilineutraaliutta. Vapauden palveluja ovat työsuhdepyörät sekä yhteiskäyttöiset ajoneuvot, kuten yhteiskäyttöautot ja -pyörät.


Lisätietoja

Mikko Ampuja

Founder, CEO

+358 50 306 7000

mikko@vapaus.io


Elina Kajosaari

CEO

elina@compensate.com

Compensate

Viimeiset kirjoitukset

Takaisin blogiin

Yhteystiedot

TYÖNTEKIJÖILLE

Verkkokauppatilaukset Vapaus-sovelluksessa.

Live Chat Ma-Pe 10:00 - 16:00
Avaa yhteydenottolomake
Sähköposti: bikes@vapaus.io


Verkkosivujemme väsymätön Pupu-Botti palvelee iltaisin ja viikonloppuisin.

Lähetä viesti

TYÖNANTAJILLE

Avaa yhteydenottolomake

Laskutusasiat: admin@vapaus.io

Vapaus pyöräKESKUS

Precycled -koeajot Pyöräkeskuksessa. Lue lisää.