Kesäkauden 2024 Kilometrikisa perinteisesti käyntiin 1.5.

Tuuli LuotoTuuli Luoto
Tuuli Luoto
24.4.2024

Kesäkauden Kilometrikisa polkaistaan liikkeelle taas perinteisesti vappupäivänä 1.5. ja mikä olisikaan parempaa, kuin siemailla viimeiset simat juomapullosta tien päällä. 😃 Joukkueiden ilmoittautuminen on auki, joten kerää porukka kasaan ja suuntaa osoitteeseen 👉 kilometrikisa.fi.

Ei kuitenkaan syytä huoleen jos et ihan ennätä ajoissa ilmoittautumaan - kisaa poljetaan jopa syyskuun loppuun asti, mikä tarkoittaa kokonaista 153 päivää pyöräilyn iloa leikkimielisesti kisaillen, yhteisöllisyyttä, hyvää mieltä ja kunnon kohottamista! 💛

Kenelle Kilometrikisa sopii?

KAIKILLE - siis ihan kaikille! 👍 Ainoa vaatimus on pääsy jonkin sortin polkupyörään. Kilometrikisan päätarkoitus on innostaa ihmisiä pyöräilemään - se on työyhteisöjen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa poljetaan pyörää palkinnoista, maineesta sekä tietenkin oman ja ympäristön hyvinvoinnin puolesta. 🌱

Miten Kilometrikisa toimii?

Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton kilpailu, jonka tarkoitus on innostaa ihmisiä työmatkapyöräilyyn ja muuhun arkipyöräilyyn. Leikkimielisessä kisassa kilpaillaan siitä, mikä joukkue polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja. Osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat näin oman joukkueen saldoa. 

Joukkueen sijoitus omassa sarjassaan määräytyy kilometriä per henkilö -tuloksen perusteella. Joukkueen polkema kokonaiskilometrimäärä siis jaetaan joukkueessa kilometrejä kirjanneiden henkilöiden lukumäärällä. Nollatuloksella joukkueessa mukana olevat joukkueen jäsenet eivät vaikuta laskentaan (eli "polkemattomuudesta" ei rangaista, vaikka polkemaan kovasti kannustetaankin. 😉)

Lue täältä lisää.

Ketjureaktio - tuetaan Punaisen Ristin työtä!

Ketjureaktio on Kilometrikisan yhteydessä järjestettävä keräys, jonka kautta jokaisesta poljetusta 25 kilometristä joukkueet voivat lahjoittaa yhden euron ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön Punaisen Ristin kanssa. 👌 Lue Ketjureaktiosta lisää täältä.

Osallistumisen hyödyllisyys työyhteisöille

Kilometrikisa houkuttelee kaiken kuntoiset pyöräilemään

Liikkumista edistävät toimenpiteet suunnataan usein niille, jotka ovat jo valmiiksi fyysisesti aktiivisia. Kun taitotaso tai kunto ei ole tarpeeksi riittävä tiettyyn aktiviteettiin, se useimmiten vain vähentää innostusta. Kilometrikisa, joka kannustaa pyöräilyyn, tarjoaa etuna sen, että siihen osallistuminen ei vaadi erityisiä taitoja, ja lähes jokaiselta suomalaiselta löytyy pyörä. Pyöräily on helppoa ja mukavaa, kun vauhtia voi säädellä oman kunnon mukaan. ⏱️

Kilometrikisa vahvistaa työyhteisön yhteenkuuluvuutta ja yhteishenkeä

Kilometrikisa on suunniteltu mahdollisimman yksinkertaiseksi. Yksi työyhteisön jäsen luo joukkueen, johon muut voivat liittyä. Osallistujat tallentavat pyöräilykilometrejään ja -minuuttejaan, jotka kasvattavat joukkueen yhteistä kilometrisaldoa. Yhteinen kilometritavoite kannustaa pyöräilemään sekä työmatkoilla että vapaa-ajalla. Osallistujat ovat kertoneet nauttivansa oman ja muiden menestyksen seuraamisesta. Lisäksi Kilometrikisa lisää vuorovaikutusta, joukkuehenkeä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta työyhteisöissä.

Pyöräilyn edistäminen työpaikalla on nyt entistäkin kannattavampaa ja järkevämpää

Lounastaukojen keskustelut pyöräilystä, kesällä kohonneesta kunnosta ja virkeämmästä mielestä luovat tilanteen, jossa laadukkaita pyöräparkkeja, asianmukaisia sosiaalitiloja ja työsuhdepyöräetua ei enää tarvitse perustella. Työpaikan pyöräilymyönteisyys on todella arvokas valtti nykypäivänä ja pyöräilyä tukevat toimenpiteet ovat konkreettinen osoitus siitä, että työpaikka sitoutuu tukemaan aktiivista ja kestävää liikkumista.

Työnantajilla on keskeinen rooli pyöräilyn edistämisessä ja pyöräilyyn kannustaminen tarjoaa helpon ja edullisen tavan konkretisoida työyhteisön sitoutumista ympäristövastuuseen ja työntekijöiden hyvinvointiin.

Rikotaanko tänäkin kesänä ennätyksiä?

Kesän 2023 kilometrikisassa poljettiin ennätyksellisen yli 37 000 osallistujan voimin ja matkaa kertyi yhteensä aivan huikeat yli 2,7 miljoona kilometriä! Samalla Ketjureaktio-kampanjaan kerättiin myös ennätykselliset yli 105 000 euroa. 👏

Onnistutaanko nämä luvut tekemään vieläkin paremmiksi tänä vuonna? Vapaus on mukana - tulethan sinäkin?! 👉 kilometrikisa.fi.

Viimeiset kirjoitukset

Takaisin blogiin

Yhteystiedot

TYÖNTEKIJÖILLE

Verkkokauppatilaukset Vapaus-sovelluksessa.

Live Chat Ma-Pe 10:00 - 16:00
Avaa yhteydenottolomake
Sähköposti: bikes@vapaus.io


Verkkosivujemme väsymätön Pupu-Botti palvelee iltaisin ja viikonloppuisin.

Lähetä viesti

TYÖNANTAJILLE

Avaa yhteydenottolomake

Laskutusasiat: admin@vapaus.io

Vapaus pyöräKESKUS

Precycled -koeajot Pyöräkeskuksessa. Lue lisää.